Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Θαλασσινός διαγωνισμός !!!!

Μιας και το blog πλέον ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του αποφάσισα να διοργανώσω άλλο ένα διαγωνισμό για τρεις κυρίως λόγους, α) για να σας ευχαριστήσω για την "φιλία" που μου προσφέρεται απλόχερα σχεδόν δυο χρόνια, β) για να γιορτάσω τους 100 (και πλέον) αναγνώστες του Ψαρότοπου και γ) για να ξεφύγουμε λίγο από την κουζίνα !!!
Το έπαθλο του διαγωνισμού θα έχει άλλη μια φορά σχέση με την θάλασσα (το πρώτο βραβείο ήταν ένα δόντι καρχαρία), αφού θα είναι ένα Cd γεμάτο με τραγούδια που στο τίτλο τους έχουν τη λέξη θάλασσα. Ο ένας και μοναδικός όρος του διαγωνισμού είναι ότι θα πρέπει απλά να σχολιάσετε τη συγκεκριμένη ανάρτηση γράφοντας τη πόλη στην οποία ζείτε. Έτσι θα μπορέσουμε όλοι να μάθουμε κάτι για τους "φίλους" μας αλλά και να έχει κάποιο ενδιαφέρον ο "διαγωνισμός". Όλοι όσοι συμμετάσχετε θα λάβετε ένα link το οποίο θα σας οδηγήσει στο κατέβασμα του συγκεκριμένου Cd. Τα τραγούδια που έχουν επιλεχθεί είναι τα ακόλουθα :

1.Νατάσσα Θεωδορίδου - Να' σουν θάλασσα
2.Πυξ Λαξ - Μέλιδρον (είναι ωραία η θάλασσα)
3.Μιχάλης Χατζηγιάννης - Θάλασσα πλατιά
4.Θεοδοσία Τσάτσου - Στη θάλασσα
5.Χρήστος Θηβαίος - Βαθειά, άγρια θάλασσα
6.Ηλίας Κλωναρίδης - Θάλασσες
7.Γιάννης Πάριος - Θάλασσα
8.Φίλιππος Πλιάτσικας - Θάλασσα
9.Διονύσης Σαββόπουλος - Θαλασσογραφία
10.Μιχάλης Χατζηγιάννης - Θάλασσα
11.Χρήστος Θηβαίος - Ποιά θάλασσα
12.Μανώλης Μητσιάς - Σε ποιά θάλασσα
13.Νίκος Πορτοκάλογλου - Αχ θάλασσα μου σκοτεινή
14.Ελένη Λεγάκη - Θάλασσα ο έρωτάς σου
15.Παντελής Θαλασσινός-Στου έρωτα τις θάλασσες
16.Νίκος Νομικός - Θάλασσα θάλασσα
17.Ελένη Λεγάκη - Όμορφη που είσαι θάλασσα
18.Ειρήνη Λιαδάκη - Θάλασσα από όλα τα νερά
19.Χαϊνηδες - Θάλασσα, πικροθάλασσα
20.Βασίλης Π"κωνσταντίνου - Θάλασσα στη σκάλα
21.Ν. Ξυδάκη - Βουνό είναι και η θάλασσα του
22.Ελένη Τσαλιγοπούλου - Θαλασσογραφία
23.Ματθαίος Γιανούλης - Θαλασσοταραχή
24.Γιάννης Χαρούλης - Θάλασσα γυαλί
25.Παντελής Θαλασσινός - Σε πέντε μαύρες θάλασσες
26.Κώστας Μπίγαλης - Ο έρωτας σου θάλασσα

Αν κάποιος άλλος έχει κατά νου άλλο τραγούδι που περιέχει την λέξη θάλασσα, ας το γράψει στο σχόλιο του και εγώ απλά θα το προσθέσω στα ήδη υπάρχοντα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Γλώσσες Γεμιστές

Μετά από απαίτηση πολλών φίλων, δημοσιεύω σήμερα μια ιδιαίτερη συνταγή με ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια όλων μας, την Γλώσσα. Η συνταγή είναι σχετικά περίπλοκη αλλά όχι δύσκολη, όπως και να έχει όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει στο έπακρον !!!

Υλικά για 4 άτομα
  • 4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το ένα)
  • 85 γρ. καφέ ρύζι βρασμένο 1 καρότο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι



ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
  • 2/3 φλιτζανιού ζωμό ψαριού
  • 4 κουταλιές σούπας
  • λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, λευκό πιπέρι



Διαδικασία
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα φιλέτα της γλώσσας και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί.Βάζετε από το μίγμα του ρυζιού στο κέντρο κάθε φιλέτου και διπλώνετε την ουρά των ψαριών πάνω από τη γέμιση.Σταθεροποιείτε με οδοντογλυφίδες και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό, το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.Τέλος, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύετε καλά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά.
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα το ζουμί από το ταψί που ψήσατε τα ψάρια.

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!!