Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Βραβείο Proximidade

Είναι το πρώτο βραβείο που απονέμεται στον Ψαρότοπο και είμαι ιδιαίτερα ευτυχείς. Για αυτό βέβαια "ευθύνεται" η καλή μου φίλη Faraona που επέλεξε να μου απονείμει αυτό το πραγματικά τιμητικό βραβείο.



Το βραβείο Proximidade περιγράφεται ως εξής:
«Αυτό το blog επενδύει και πιστεύει στην εγγύτητα – την εγγύτητα στο χώρο, το χρόνο και τις σχέσεις. Αυτά τα blog είναι εξαιρετικά γοητευτικά. Αυτοί οι bloggers προσπαθούν να βρουν και να γίνουν φίλοι. Δεν ενδιαφέρονται σε βραβεία για την προσωπική τους άνοδο! Η ελπίδα μας είναι όταν κοπούν οι κορδέλες των βραβείων αυτών, να αναπαραχθούν ακόμη περισσότερες φιλίες.
Παρακαλώ δώστε περισσότερη προσοχή σ’ αυτούς τους συγγραφείς!»

Proximidade is described as follows:'This blog invests and believes in PROXIMITY - nearness in space, time and relationships. These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prizes for self-aggrandizement! Our hope is that when the ribbons of these prizes are cut, even more friendships are propagated. Please give more attention to these writers!'This blog award should be sent to your favorite eight bloggers and they, in turn should forward to eight of their favorites. You should include the text for Proximidade (above) in your announcement blog.

As I have to choose only eight, the Proximidade Award goes to:

Καθώς έχω μόνο οκτώ να επιλέξω, απονέμω το βραβείο με τη σειρά μου στους:

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Πιλάφι με θαλασσινά (Sea food risotto)




ΥΛΙΚΑ
6 γαρίδες
6 καραβίδες
12 μύδια
6 στρείδια
10 - 15 ντοματίνια
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί
2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι
3/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις καραβίδες. Βράζετε τα κεφάλια τους σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατάτε το ζωμό.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τα θαλασσινά και τα ντοματίνια και τα ψήνετε όλα μαζί μέχρι τα μύδια και τα στρείδια να ανοίξουν (3 λεπτά περίπου).
Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα όλα τα θαλασσινά από το τηγάνι, τα βάζετε σε μια πιατέλα και αφήνετε στο τηγάνι μόνο το ζουμί και τις ντομάτες.
Ρίχνετε το κρασί (λευκό), αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε ένα ποτήρι ζωμό από τα θαλασσινά που έχετε κρατήσει και ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και βράζετε 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία. Αν κρίνετε ότι χρειάζετε λίγο ακόμη προσθέτετε μέχρι το ρύζι να βράσει. Τέλος σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πεσέτα ( η πιάτο) και αφήνετε το ρύζι να «τραβήξει» τα υγρά του.
Σερβίρετε το πιλάφι με τα θαλασσινά ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προσωπικά βάζω και λεμόνι).

INGREDIENTS
6 deep-water pink shrimp
6 norway lobster
12 mussel
6 oyster
10 -15 small tomatoes
1 small onion
1/2 cup wine
2 cups rice
1 spoonfuls salt
Pepper
3/4 cup oil
3 cloves garlic

PROCEDURE
Prepare the shrimps and the Norway lobsters. Boil their heads in a cooking pan and keep the broth.
Roast the onion and the garlic with olive oil in a frying pan until they get brown color. Add the sea food, the tomatoes, the mussels, the shells and cook until they open (3 minutes). Put the sea food in a plate and keep the sauce in the frying pan. Add a glass of the broth kept before and add the rice to cook for 15 minutes. Add extra broth if necessary. At the end put a cotton towel on the cooking pan and serve after 10 minutes with lots of fresh pepper.